Trustpilot

Facebook Instagram

Hos os findes der ingen dumme spørgsmål.

SMILY. Smil mere.

FAQ

Håber du finder svar.
Ellers elsker vi opkald.

 • Hvad er aligners?

  Aligners er specialudviklede plastik skinner som kan flytte dine tænder. Næsten usynligt. Aligners er individuelt tilpasset dine tænder, og kan nemt tages af og på når du skal spise eller drikke. Aligners er så gennemsigtige, at de fleste ikke kan se at du har dem på.

 • Hvordan virker aligners?

  Aligners kommer i flere sæt. Hver 2 uge skal du skifte til et nyt sæt, som vil være lidt strammere end det forrige. Hver sæt aligners flytter dine tænder mellem 0,2 mm og 0,3 mm. Alle SMILY aligners er linket op til en grundig udført behandlingsplan, som er overset og godkendt af en kvalificeret tandlæge eller ortodontist.

  Det er vigtigt, at du går med dine aligners mindst 22 timer i døgnet, i løbet af din behandlingstid. Ellers er der mulighed for at tænderne ikke rykker sig efter planen. I værste fald vil tænderne rykke sig tilbage til deres oprindelige position.

 • Hvad er SMILY aligners lavet af?

  SMILY aligners er alle udført i en BPA-fri medicinsk godkendt termo plast (PET). Vi arbejder med en af verdens førende og mest veldokumenterede leverandører af denne type plast teknologi.

 • Er SMILY aligners usynlige?

  De er så tæt på usynlige som noget kommer. De fleste i din omgangskreds vil ikke lægge mærke til at du har dem på. Efter kort tid, vænner du dig også til at snakke helt normalt med dem på.

 • Hvem er en god kandidat til SMILY aligners?

  SMILY dækker de fleste typer af milde til moderate tandregulerings behov. Prøv at tage vores 30 sekunders test på hjemmesiden, for at se om SMILY kunne være for dig.

  Vi behandler ikke patienter under 18 år.

 • Hvor ofte skal jeg have mine aligners på?

  Vi anbefaler, at du har dine SMILY aligners på minimum 22 timer i døgnet alle ugens dage, mens du er i behandling.
  Du kan nemt tage dine aligners af når du skal spise, drikke eller børste tænder.

 • Hvor lang er en typisk SMILY behandling?

  Vores behandlinger ligger typisk mellem 3 og 12 måneder, afhængig af omfanget. Jo mere kompliceret behandlingen er, jo længere varer den. Jo oftere du går med dine aligners, jo større er sandsynligheden for, at vi kommer i mål med behandlingen indenfor den planlagte tidsperiode.

 • Hvad er forskellen på SMILY aligners og fastsiddende metal bøjle?

  Den største forskel på SMILY aligners og metal bøjle er, at vores aligners er stort set usynlige. Desuden kan du i modsætning til metalbøjlen tage dine aligners ud og ind ad munden efter behov. Denne fleksibilitet gør det nemmere for dig, at opretholde en god tandhygiejne mens du er i behandling.

 • Tilbyder SMILY IPR og attachments ligesom andre tandlæger?

  Ja det gør vi. Ved dit første besøg hos SMILY Clinic, vil tandlægen vurdere om IPR og attachments er det rette i forhold til dine ønsker og muligheder. IPR og attachments bliver hos SMILY altid udført ved dit andet besøg. Vores attachments er næsten lige så usynlige som vores aligners, og vil blive fjernet igen ved dit tredje og sidste besøg hos os.

 • Hvad gør jeg hvis jeg stadigvæk har mine visdomstænder?

  Hvis din tandlæge har anbefalet at du får dine visdomstænder fjernet, så anbefaler vi altid at du følger dennes råd og får gjort dette først. Hvis ikke, så er du altid velkommen til at booke en gratis forundersøgelse og 3D scan hos SMILY.

 • Hvad gør jeg hvis jeg har et hul?

  Hvis du er bekendt med et eller flere huller i tænderne, så anbefaler vi, at du får dem lavet inden dit første besøg hos SMILY. Opstår der et hul mens du er i behandling, så er det vigtigt at du venter med at få det lavet indtil din behandling er overstået, da der ellers er en risiko for, at dine aligners ikke vil passe optimalt til dine tænder i resten af behandlingstiden.

 • Virker SMILY aligners også hvis man har tandkroner, implantat eller manglende tænder?

  Tandkroner og manglende tænder er oftest ikke et problem. Har du en bro eller ét eller flere implantater skal visse forbehold dog tages. Vores tandlæger vil altid lave en grundig forundersøgelse ved dit første besøg og give dig svar. Lad os gerne vide inden dit første besøg, om du har fået lavet tandkroner, broer eller andre ting førhen.

 • Vil mine tænder gøre ondt i løbet af behandlingen?

  Vores behandling er på ingen måde smertefuld. Når du påbegynder et nyt sæt aligners, vil dine tænder ofte føles lidt ømme de første par dage. Det er helt normalt, da det betyder at tænderne flytter sig som de skal. Dernæst vil dine tænder føles helt normale indtil du igen skifter til næste sæt aligners.

 • Hvad hvis jeg synes mine tænder behøver mere rettelse ved slutningen af min behandling?

  Alle SMILYs behandlinger slutter med et grundigt check-up på vores SMILY Clinic. Her vil du sammen med tandlægen evaluere om der er opnået et tilfredsstillende resultat. Det er vigtigt for os, at alle vores patienter har en god afslutning på deres behandling.

 • Hvad hvis min aligner pludselig ikke passer ordentligt?

  Hvis din aligner pludselig ikke passer ordentligt til dine tænder eller føles ubehagelig, så kontakt os venligst omgående på hello@smily.dk eller på telefon +45 6015 2850. Så sørger vi for at en af vores tandlæger kommer i kontakt med dig, og hjælper dig godt videre.

 • Hvordan rengør jeg mine aligners?

  Det er nemt at rengøre dine aligners. Vi anbefaler at du som et minimum renser dem i koldt vand én gang dagligt. Du kan også bruge tandpasta og en blød tandbørste, hvis du ønsker at rengøre dem lidt grundigere.
  Rengør dem ikke i varmt vand, mundskyld eller protese tabletter.

 • Hvad hvis jeg skal til tandlægen i løbet af min behandling?

  Vi er stor fan af at du går til tandlægen. Og du kan roligt gå til dit normale tandlægetjek, eller få renset tænder i løbet af din SMILY-behandling. Hvis du skal have lavet mere end dét, så anbefaler vi at du rækker ud til os på hello@smily.dk eller på telefon +45 6015 2850.

 • Er der mulighed for at jeg kan foretage min behandling endnu hurtigere?

  Vi forstår godt at du ønsker dit nye smil nu og her! Men dine tænders sundhed kommer altså i første række hos os. Hvis man speeder behandlingen for hurtigt op, så kan man risikere, at det går ud over ens tænder eller gummers velbefindende. Hos SMILY anbefaler vi altid, at man følger sine 2-ugers intervaller, før man skifter til næste sæt aligners.

 • Kan jeg nøjes med kun at få behandling i over- eller underkæben?

  Vi anbefaler altid, at du får rettet over- og underkæbe samtidig. Det er nemlig vigtigt, at begge dine kæber og dermed dit sammenbid følges ad.

 • Kan jeg komme i kontakt med min SMILY tandlæge i løbet af min behandling?

  Vores tandlæger er altid til rådighed under din behandling. Bare giv os et kald på +45 6015 2850 eller skriv til os på hello@smily.dk.

 • Findes der en aldersgrænse for behandling med aligners?

  Ja, SMILY behandler ikke folk under 18 år. Det skyldes, at nogle mennesker endnu mangler at vokse færdigt. Der findes ikke nogen øvre grænse, så længe man som patient er gået tilfredsstillende igennem vores forundersøgelse.

 • Hvordan holder jeg styr på, hvornår jeg skal skifte aligners?

  Don’t worry. Vi holder styr på dine skiftedage for dig. Vi sender dig en e-mail på de dage hvor du skal skifte til dit næste sæt aligners. Du kan også altid logge ind på din SMILY-profil, og se hvor lang tid der er til næste skift.

  Hvis du af den ene eller anden grund har misset nogle dage eller uger. Det kan f.eks. være, at du har været på ferie. Så kan du også her gå ind i din SMILY-profil og fortælle os hvor du var kommet til. Så starter vi behandlingen fra hvor du slap.

 • Hvad sker der hvis jeg mister en aligner?

  Hvis du skulle miste en aligner, så kontakt os venligst omgående på hello@smily.dk eller på telefon +45 6015 2850, så guider vi dig herfra.

 • Skal jeg beholde mine brugte aligners efter brug?

  Ja! Som udgangspunkt er det en rigtig god ide at beholde dine brugte aligners igennem hele dit behandlingsforløb.

 • Kan jeg spise og drikke med mine aligners i?

  Absolut. Dog finder du nok ud af, at det er nemmere at tage dem ud, hvis du skal spise. At drikke med dem på er heller ikke noget problem. Dog anbefaler vi, at du tager dine aligners ud, hvis du drikker noget med sukker i. Hvis du drikker noget varmt som f.eks. te eller kaffe, så anbefaler vi også at du tager dem ud.

  Det er altid en god ide at rense dine aligners og dine tænder, hvis du har spist et større måltid. Det er både god tandhygiejne, men sikrer også at dine aligners forbliver klare og gennemsigtige.

 • Kan jeg træne med mine aligners på?

  No problem! Du kan sagtens dyrke motion og sport med dine aligners på. Dog er det vigtigt at sige, at aligners ikke erstatter tandbeskyttere ved dyrkning af kampsport, ishockey eller lignende.

 • Kan jeg ryge med mine aligners på?

  Vi anbefaler at du tager dine aligners ud, hvis du skal ryge. Rygning kan medføre misfarvning og evt. svækkelse af dine aligners.

 • Er der noget mad jeg ikke må indtage mens jeg er i SMILY behandling?

  Nej, du kan både spise, drikke og leve livet ligesom du altid har gjort. Blot husk, at tage dine aligners ud inden du f.eks. spiser, tygger tyggegummi eller drikker skoldhed café latte.

 • Kan jeg snakke normalt mens jeg har aligners på?

  Som så meget andet nyt, så skal du også her vænne dig til at have dine aligners på. Især dine tænder og din tunge vil skulle vænne sig en smule til den nye situation. Som regel går der dog ikke lang tid, før du snakker helt normalt igen.

 • Tilbyder SMILY tandblegning?

  Aldrig sig aldrig. Men for nu er vi fokuserede på at være rigtig gode til at rette dine tænder.

 • Kan jeg møde op uden tidsbestilling?

  Det kan du tro! Dog kan det være, at vi er optaget af behandling. I så fald vil vi anbefale dig, at du går ind på smily.dk/booking via din mobil telefon for at finde næste ledige tid.

 • Er det noget jeg skal være opmærksom på inden jeg booker min gratis forundersøgelse?

  Egentlig ikke. Dog anbefaler vi, at du har været hos din egen tandlæge indenfor 12 måneder, for at sikre at du ikke har huller eller andre ting som bør udbedres først.

 • Er et 3D scan det samme som et røntgenbillede?

  Nej. Vores 3D scanner fungerer som et meget avanceret kamera. Den tager tusindvis af billeder i sekundet, som den så laver om til 3D billeder. Når scannet er færdigt, har vi et ultra præcist 3D aftryk af dine tænder, som giver et godt udgangspunkt for en god behandling.

 • Hvordan sikrer jeg at mit nye smil forbliver på plads efter afsluttet behandling?

  I de første 2 uger efter afsluttet behandling skal du gå med dine retainers (retentions skinner) 22 timer i døgnet. Herefter vil du blot skulle sove med dem om natten.

  Hvor længe du så skal sove med dine retainers derfra, tja til det spørgsmål har vi faktisk et ordsprog der går således:

  ”Du skal sove med dine retainers, indtil du er træt af at have lige tænder.”

  Med andre ord, retention er for resten af livet, og hvis du ikke sover med dine retainers, så vil dine tænder automatisk forsøge at rykke sig tilbage til deres gamle position.

 • Hvor lang tid holder mine SMILY retainers og hvor kan jeg købe nye?

  Det er individuelt fra patient til patient hvornår man bør skifte sine retainers. Dog anbefaler vi, at du skifter hver 12 måned for at holde dem friske. Du kan til enhver tid bestille nye eller ekstra retainers ved at logge ind i din SMILY profil. Et sæt nye retainers koster DKK 699,-.

 • Hvorfor koster en SMILY behandling mindre end hos andre tandlæger?

  Hos SMILY har vi skåret de fordyrende og unødvendige konsultationer bort. Hos os kommer du altid ind 3 gange i løbet af din behandling. Ved første besøg sikrer vi os, at SMILY er rigtigt for dig. Ved andet besøg gør vi dig klar til behandling. Ved tredje og sidste besøg kontrollerer vi at din behandling er gået godt, og sikrer os at alt er som det skal være.

  Vi producerer desuden selv vores aligners lokalt her i Norden, hvilket også er med til at nedbringe omkostningerne.

  Vi tilbyder alle vores aligner behandlinger til en fast fair pris på DKK 19.995,- eller i overkommelige månedlige rater.

 • Gives der tilskud til en SMILY behandling?

  Ja. Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark gives der tilskud til behandlingen. Tilskuddets størrelse afhænger af, hvilken gruppe du er medlem af. Som regel ligger tilskuddet på mellem 2.000,- kr. og 2.700,- kr.